Opis

Doskonale nawilża, uelastycznia i odżywia. Wzmacnia lipidową barierę naskórka, dzięki czemu chroni przed odwodnieniem skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek i zwiotczeniu skóry. Lekka formuła, nie zatyka porów, dobrze się rozprowadza i całkowicie wchłania przez skórę. Jest pomocny w przypadku blizn, rozstępów, żylaków, pajączków. Przyśpiesza wzrost włosów, paznokci i zapobiega ich łamliwości. Można zastosować jako: serum do twarzy i włosów, balsam do ciała, olej bazowy do masażu lub kąpieli z dodatkiem olejków eterycznych BOSQIE. Niezastąpiony do olejowania włosów.

Naturalny Olej z pestek Winogron to prawdziwy eliksir młodości. Dowiedz się, jak możesz go stosować, by cieszyć się wspaniałymi efektami. Co jest ważne przy wyborze oleju? Skład!
Zawsze zwracaj uwagę, czy olej ma prosty skład. Wybierając nasze produkty masz pewność, że dostaniesz 100% oleju z pestek winogron: Vitis Vinifera Seed Oil. Wszystko, co najlepsze w naturze, zamknięte w szklanej butelce.

Naturalny Olej z pestek Winogron – właściwości

Witamina E obecna w oleju z pestek winogron jest przeciwutleniaczem. Pomaga chronić organizm przed licznymi chorobami powodowanymi przez wolne rodniki, chroni komórki przed starzeniem i poprawia wygląd skóry. Olej z pestek winogron może też potencjalnie chronić ludzkie keratynocyty przed uszkodzeniami spowodowanymi promieniowaniem UVB. Wiąże się to z jego silną aktywnością przeciwutleniającą, która powoduje zmniejszenie ilości wolnych rodników. Zawiera również witaminę K, uszczelniającą naczynia krwionośne. Olej z pestek winogron zawiera dużą ilość kwasu linolowego, czyli kwasów tłuszczowych wielonienasyconych omega-6. Głównymi polifenolami zidentyfikowanymi w oleju z nasion winogron są katechiny, epikatechiny, resweratrol i procyanidyna. Są one zdolne do hamowania uwalniania kwasu arachidonowego (AA), odpowiedzialnego za wytwarzanie leukotrienów i prostaglandyn, które z kolei aktywują odpowiedź zapalną.

Zastosowanie

Olej wykazuje dużą zgodność z naturalnym sebum naszej skóry i nie jest komedogenny, czyli „nie zapycha”, co sprzyja stosowaniu go do pielęgnacji cery trądzikowej. Można zastosować jako: serum do twarzy i włosów, balsam do ciała, olej bazowy do masażu lub kąpieli z dodatkiem olejków eterycznych Bosqie. Niezastąpiony do olejowania włosów. Jeśli zastanawiasz się, czy to olej dobry dla Twojej porowatości włosa, przeczytaj ten artykuł. 

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil